Kiipeilykeskus K2

Yhteystiedot & aukioloajat

Ma-Pe
15-21

La
10-18

Su 
11-15

Poikkeusaukioloajat löydät etusivun ”ajankohtaista” -osiosta, googlesta ja somekanavistamme.


Kairiskulmantie 12,
20760 Piispanristi

info@k2kiipeily.com

Yhteystiedot & aukioloajat

Kairiskulmantie 12,
20760 Piispanristi

info@k2kiipeily.com

Ma – Pe
14 – 21

La
10 – 18

Su
Suljettu

Yhteystiedot & aukioloajat

Kairiskulmantie 12,
20760 Piispanristi

info@k2kiipeily.com

Ma – Pe
14 – 21

La
10 – 18

Su
Suljettu

Kiipeily on kaikille

Kuka tahansa osaa kiipeillä, ja se sopiikin siksi meille kaikille. Kiipeily on kokonaisvaltainen ja luonnollinen liikkumisen muoto, jossa yhdistyvät monipuolisesti kehon- ja mielenhallinta. Kiipeily haastaa koko kehon liikkeelle ja samalla kehittää tehokkaasti ongelmanratkaisukykyä. Harrastuksen aloittaminen ei vaadi aiempaa kokemusta, ainoastaan halu kokeilla riittää. Kiipeilyharrastuksen palkitseva ja loputon kehityskaari koukuttaa jatkamaan.

Parhaimmillaan kiipeily on jatkuvaa uuden oppimista ja itsensä ylittämistä. Onnistumiset palkitsevat ja saavat palaamaan uudelleen kiipeilyn pariin.

Voit tulla kiipeilemään yksin tai yhdessä. Itsevarmistavat laitteet helpottavat yksin treenaamista ja tarjoavat matalan kynnyksen tavan kokeilla lajia.

Otathan huomioon, että alle 15-vuotiaat tarvitsevat mukaansa aikuisen. Ryhmille tarjoamme ryhmästä riippuen erilaisia kokonaisuuksia kiipeilyn parissa. Kiipeilykeskus K2:ssa voit viettää lasten syntymäpäiviä, työporukan virkistys- ja tiimiytymispäiviä tai polttareita. Lisäksi tarjoamme kurssitarjontaa kaikentasoisille harrastajille.

Seinäkiipeilyn alalajit

Seinäkiipeilyllä on nykyään kolme itsenäistä alalajia, jotka harjoittavat hieman eri ominaisuuksia.

1.

Köysikiipeilyssä kiivetään köyden varmistamana yleensä 8-20 metrin korkeudessa. Köysikiipeily harjoittaa erityisesti kestävyyttä ja voimakestävyyttä, reitin fyysisyydestä ja pituudesta riippuen. Köysikiipeilyyn tarvitaan usein vähemmän maksimivoimaa kuin Boulderointiin.

2.

Boulderkiipeily keskittyy mahdollisimman vaikeiden liikesarjojen (muuvien, engl. move) harjoittamiseen lyhyellä reitillä. Boulderia kiivetään ilman köyttä, pehmeä patja putoamisen turvana, korkeintaan 4,5 metrin korkeudessa. Boulderkiipeily kehittää erityisesti maksimivoimaa, koordinaatiota ja tasapainoa, reitin profiilista, fyysisyydestä ja teknisyydestä riippuen.

3.

Nopeuskiipeily on seinäkiipeilyn uusin alalaji, jossa on maailmanlaajuisesti standardoitu 15 metrin korkeuteen kohoava reitti. Kaikkialla maailmassa harjoitellaan siis samalla, IFSC:n, eli maailmanlaajuisen urheilukiipeilyn kattojärjestön sertifioimalla reitillä. Vain ajalla on väliä, tyyli on vapaa. Kuinka nopeasti pääset ylös 15 metrin matkan? Nopeuskiipeily harjoittaa erityisesti räjähtävyyttä ja koordinaatiokykyä.

Tietoa aloittelijalle

Kiipeily on hauska, jännittävä ja elämyksellinen harrastus. Kiipeillessä saat erinomaisen hyvän treenin, ilman että sinusta tuntuisi siltä että treenaat. Itsensä ylittäminen ja putoamisen pelon voittaminen tarjoavat vahvoja onnistumisen tuntemuksia, ja koukuttavat jatkamaan harrastusta.

Meillä pääset kokeilemaan kiipeilyn kaikkia eri alalajeja. Kiipeily on usein hauskinta kaverin kanssa, mutta meillä pääset kokeilemaan kiipeilyä yksinkin: itsevarmistavilla laitteilla kokeilet nopeuskiipeilyä tai köysikiipeilyä aina 15 metrin korkeudessa asti. Matalalla, patjojen päällä tapahtuvaa boulderkiipeilyä voi sitäkin harrastaa yksin.

Varusteita ei tarvitse heti ostaa: meiltä löydät kaikki kiipeilyyn tarvitsemasi vuokravarusteet. Jos innostut ostamaan omia varusteita, löydät näitä kaupastamme.

K2 järjestää köysikiipeilyn kursseja, joilla voit helposti oppia turvalliseen harrastamiseen tarvitsemasi taidot.

Tietoa harrastajalle

Kiipeilykeskus K2:lla on monipuoliset, huipputason treenaamisen mahdollistavat puitteet. Meillä on Suomen korkein kisaseinä, jonka yli 20 metrisillä reiteillä pääset treenaamaan kestävyytesi huippuun esimerkiksi seuraavaa kiipeilyreissua varten.

Jos sinua kiinnostaa kokeilla ja alkaa treenaamaan nopeuskiipeilyä, onnistuu tämä Suomen ensimmäisellä kisamitat täyttävällä speed-seinällä.

Voimakestävyyttä voit treenata lyhyemmillä köysireiteillämme, koordinaatiota ja tasapainoa boulderpuolella ja maksimivoimaa otelaudoillamme. Lämmittelyalueella verryttelet lihakset valmiiksi suoritusta varten, ja palautat ne treenin jälkeen venyttelemällä.

Oli kiipeilytavoitteesi mikä tahansa, me mahdollistamme sen saavuttamisen.

Tietoa varmistuskorttijärjestelmästä

Kiipeilykeskus K2:lla on käyttössä Suomen Urheilukiipeily Ry:n myöntämä kansallinen varmistuskorttijärjestelmä.

Korttijärjestelmän tarkoituksena on parantaa hallin ja kiipeilijöiden turvallisuutta. Tämä tarkoittaa, että köysikiipeilijän varmistaminen itsenäisesti ei ilman hyväksytysti suoritettua yläköysi- tai lead-korttia ole hallissa mahdollista. Köyttä saa kiivetä kortin jo suorittaneen henkilön varmistamana ja vastuulla!

Jos olet suorittanut kortin jossain toisessa Suomen kiipeilyhallissa aiemmin, voit kiivetä sillä myös K2:ssa. Jos omaat yläköysi- tai lead-kiipeilyyn vaadittavat varmistus- ja kiipeilytaidot, tulee sinun osallistua varmistuskokeeseen (hinta 13€), ja demonstroida taitosi ennen omatoimisen kiipeilyn aloittamista.

Vaadittavat taidot voi oppia kiipeilyn peruskurssilla tai lead-kurssilla, joita järjestämme kysynnän mukaan.

Ilman varmistuskorttia voit kiivetä boulderia tai itsevarmistavilla laitteilla.