Lead-kurssi / Jatko

Seinäkiipeilyn liidikurssilla (englannin sanasta lead, “johtaa”) opit kiipeämään alaköydellä, eli pääset myös reiteille joilla yläköyttä ei ole valmiiksi viritettynä. Liidatessa kiipeilijä vie itse varmistusköyttä mukanaan ja klippaa köyden seinällä oleviin jatkoihin pitääkseen itsensä turvallisen välimatkan päässä tantereesta. Liidaus on yläköysikiipeilyä jännittävämpää ja haastavampaa, koska tippumismatkat voivat olla pidempiä ja turvallisuusasioita on mietittävänä enemmän.

K2:n yksipäiväisellä liidikurssilla (noin 6h) opit turvalliset tavat sekä liidata itse että varmistaa liidaavaa kaveriasi. Harjoittelemme kurssilla niin paljon, että tippuminenkin sujuu turvallisesti ja voit hyvällä itseluottamuksella viedä kiipeilyäsi entistä vaativammille reiteille.

Kurssin jälkeen, suoritettuasi liidivarmistus- ja kiipeilytestit, saat kansallisen liidikortin (pinkki kortti), jolla saat luvan kiivetä lähes kaikissa Suomen kiipeilyhalleissa.

Kurssin ennakkovaatimuksina on:
– Yläköysivarmistamisen hallitseminen ja kokemusta yläköysikiipeilystä
– Tuplakahdeksikon solmiminen valjaisiin

Liidikurssille osallistuessa sinulla tulisi olla jo omat valjaat ja kiipeilytossut, mutta saat toki vuokrata ne myös K2:lta. Muut varusteet (varmistuslaite, köysi) saat lainaan K2:lta.

Kurssi on yksipäivänen, kestoltaan noin 6 tuntia

Lauantaisin klo 10 alkaen, kun vähintään 4 osallistujaa

120 € / hlö

Varmistustesti ei sisälly hintaan

Kurssin hintaan kuuluu yhden kuukauden harjoittelu K2:lla, jonka voimassaolo alkaa heti kurssin jälkeen (ei siirrettävissä).

Ilmoittaudu kurssille